Tietoa pennun ostajalle

Jos olet kiinnostunut ostamaan meiltä koiran, ota yhteyttä hyvissä ajoin ensisijaisesti soittamalla Anssille, puh. 050 561 4766. Vapaista jo syntyneistä pennuista ilmoittelemme aina erikseen, esimerkiksi SPJ:n pentupalstalla.

Pennut myydään vain metsästäviin koteihin. Koe- ja näyttelytoiminnasta kiinnostuneisuus on myös eduksi. Toivomme, että tuleva omistaja hakisi edes koko kauden kokeesta tuloksen, mikäli kyseessä on toimiva koira, jolloin saadaan myös virallista tietoa koirien ominaisuuksista. Mahdollisuuksien mukaan myös autamme kokeen järjestelyissä.

PEVISA-tarkastukset eivät ole pakollisia, mutta niissä olisi hyvä käydä koiran ollessa noin 2-vuotias. Vaikka kyseistä koiraa ei itseään käytettäisi itse jalostukseen, antaa lonkkakuvaus- ja silmätarkastustulokset tärkeää tietoa kasvattajalle ja vaikuttaa osaltaan tuleviin jalostusvalintoihin.

Käytämme astutetut koirat myös poikkeuksetta ultrattavina tiineyden varmistamiseksi ja pennun varanneille tiedoitetaan tiineyden etenemisestä sekä syntyneistä pennuista.

Pennun hinta vaihtelee 800-1000 € välillä yhdistelmästä riippuen.

Varausmaksu (200€) maksetaan noin kahden viikon kuluttua syntymästä ja se sitoo molempia osapuolia. Varausmaksu vähennetään pennun hinnasta ja palautetaan vain jos kauppa peruuntuu pennusta johtuvista, esimerkiksi terveydellisistä syistä.

Luovutamme pennut aikaisintaan 7 viikon iässä rekisteröityinä, sirutettuina sekä useasti madotettuina. Eläinlääkäri tarkastaa pennut ennen luovutusta, noin 5-6 viikon ikäisinä. Pennut saavat mukaansa myös mm. tuttua penturuokaa sekä hoito-ohjeet.

Pentujen kuulumisia kuulemme mielellään jatkossakin ja meillä on erillinen Facebook -ryhmä kasvattien omistajille. Mikäli jostain syystä joudut luopumaan jo aikuisikään ehtineestä kasvatistamme, autamme myös mahdollisuuksien mukaan uuden kodin etsinnässä oli kyseessä sitten omistajan muuttunut elämäntilanne tai metsästysominaisuuksiltaan puutteelliseksi todettu koira.